Фармакокинетикасы Ішектерден жақсы сіңеді, плазмадағы концентрациялары максимумға 3 сағаттан кейін жетеді және емдік диапазонда 9 сағат бойы сақталады. Ол бауыр мен миокардқа оңай, ал бұлшықетке баяу енеді. Ол негізінен ацил эфирлері түрінде бүйрек арқылы шығарылады. Фармакодинамика L-карнитин В тобының витаминдеріне жататын табиғи зат болып табылады, ол цитоплазмадан митохондрияға дейін ұзын тізбекті май қышқылдарының (пальмитин қышқылы және т.б.) тасымалдаушысы ретінде метаболизм процестеріне қатысады, бұл қышқылдар β- процессінен өтеді. аденозин үшфосфор қышқылының және ацетил-қышқылдың түзілуімен тотығу. Ақуыз және май алмасуын жақсартады, асқазан және ішек сөлдерінің секрециясын және ферментативті белсенділігін арттырады, тағамның сіңуін жақсартады, артық дене салмағын азайтады және бұлшықеттердегі майдың мөлшерін азайтады. Дене жаттығуларына төзімділікті арттырады, кетоақышқылдардың түзілуін және анаэробты гликолизді тежейді, сүт ацидозының дәрежесін төмендетеді, гликогеннің үнемді тұтынылуына ықпал етеді және оның бауыр мен бұлшықеттердегі қорын арттырады. Анаболикалық және липолитикалық әсерлері бар. Гипертиреоз кезінде базальды метаболизмнің жоғарылауын қалыпқа келтіреді: ол қалқанша безінің функциясының тікелей тежегіші емес, қалқанша безінің гормондары әсерінің шеткергі (жанама) антагонисті болып табылады. Метаболизмді және тіндерді энергиямен қамтамасыз етуді жақсартады.